Wie ben ik?

In de afgelopen jaren heb ik enorm veel ervaring opgedaan met het leiden van groepen en bedrijven. Ik heb uitgesproken ideeën over hoe je dit goed en zorgvuldig kunt doen, waardoor het uiteindelijke doel van succes hebben met je bedrijf of met je team behaald kan worden. Omdat ik een uitgesproken mening kan formuleren, vragen mensen mij vaak om ergens even iets van te vinden. Voor mezelf vind ik het vervolgens heel belangrijk om die mening ook te kunnen onderbouwen. Te weten waarom ik iets vind, is minstens zo belangrijk dan het het ergens iets van vinden. Die analytische kant maakt dat ik altijd probeer de achtergrond van een probleem of issue op te zoeken. De diepte in, verder kijken dan je neus lang is, als je op dat niveau beslissingen neemt krijg je vanzelf het idee dat je meer controle hebt over het proces. En dat is precies waar ik anderen bij wil helpen. Ik merk dat ondernemers vaak zo bezig zijn met de waan van de dag, dat ze altijd het gevoel hebben achter de feiten aan te lopen en daardoor het gevoel hebben altijd geleefd te worden. Zeker door werknemers. Daarom dit bedrijf. Ik geloof er sterk in dat wanneer we vertrekken vanuit bepaalde kernwaardes en op basis daarvan beslissingen nemen en beleid bepalen bedrijven succesvoller worden, werknemers gelukkiger en werkgevers meer ontspannen. Dat is precies waar ik energie van krijg; iedereen op de juiste plek.

 

Op de juiste plek en in balans. Om mezelf in balans te houden ben ik zomers zo veel mogelijk op het strand te vinden, in de zee, een beetje stoer doen op een surfplank of lekker om een vuurtje met vrienden. Ik hou van lachen, reizen, de zon, natuur, koffie en avontuur. Maar iemand leren kennen kan wat mij betreft het beste face-to-face, dus mocht je je door deze lap tekst hebben heen geworsteld, laten we dan vooral eens vrijblijvend kennis maken.

Waar ben ik goed in?

Zoals je in mijn CV kunt zien heb ik veel ervaring in de horeca. Gastvrijheid, lekker eten en drinken en een mooie plek maken waar mensen samenkomen, ik hou er van! Maar meer nog hou ik van de uitdaging om een team wat onder grote druk moet presteren optimaal te laten functioneren. Een bedrijf waarin de marges heel klein zijn, zo in te richten en te sturen dat het toch een succes is. Dat vond ik in de horeca, maar ook in het leiden van groepen vrijwilligers naar een derdewereldland. Ook daar was de druk hoog en de omstandigheden zwaar.

 

Kritisch kijken, kritische vragen stellen, zien waar het beter kan. Dat kan ik goed. Hoewel dit in onze samenleving soms als negatief kan worden ervaren geloof ik er juist in dat het die eigenschappen zijn waarmee ik anderen kan helpen om verder te komen. Juist door dat ik zie waar het mis gaat, weet je meteen waar er kansen liggen.

 

Hoewel ik met allerlei soorten mensen heb gewerkt, heb ik het meeste te maken gehad met het werken met jongvolwassenen. Zij die hun eerste stappen op de arbeidsmarkt maken en nog aan het begin van hun loopbaan staan. Mijn passie voor deze levensfase komt ook voort uit het jongerenwerk wat ik als vrijwilliger gedaan heb. En ook hier was altijd weer een uitdaging om echt een groep te vormen en alle neuzen één kant op te krijgen.